عسل ماده ای غذایی به صورت مایع می باشد که دارای طعم بسیار شیرینی است. این ماده غذایی توسط زنبور عسل تولید می شود. زنبورها با گوارش مواد شکری گیاهان و گل ها (شهد گل) و فعالیت آنزیمی درون بدن خود، عسل را تولید می کنند. این عسل تولیدی در سازه هایی از جنس موم به نام کندو ذخیره می شوند. زنبورداری و تولید تجاری عسل سال هاست یکی از پر رونق ترین شاخه های تولید مواد غذایی محسوب می شود. از این رو طراحی بسته بندی عسل حرفه ای، اهمیت خود را به ما گوش زد می کند.
عسل ماده ای غذایی با طول عمر مصرف بالا است. تقریبا اکثر میکرو ارگانیسم ها و باکتری ها در عسل نمی توانند رشد کنند و به همین علت، عسل بسته بندی شده سال های طولانی فاسد نمی شود. این ویژگی فساد ناپذیری این فرصت را به تولید کنندگان آن می دهد که در طراحی بسته بندی عسل قدرت مانور بیشتری داشته باشند.
مصرف عسل و محصولات وابسته به آن از گذشته های بسیار دور در میان جوامع انسانی مرسوم بوده است. در ایران باستان، مصر و یونان از هزاران سال پیش این ماده غذایی مقوی مصرف می شده است. در مصر باستان از موم عسل برای مومیایی کردن پادشاهان استفاده می شده است. علاوه بر مصرف غذایی، عسل را از دیرباز به عنوان یک شفا دهنده و دارو نیز می شناسیم. در کتاب قانون ابوعلی سینا اشاره های زیادی به مصرف عسل به عنوان دارو و روش درمانی وجود دارد. بقراط پدر طب یونان باستان نیز توصیه های زیادی به مصرف عسل داشته است.